Nova Scotia 2019 wine grape fall ripening report

Posted Oct 11th, 2019 in Cold Hardiness and Climate Change

Nova Scotia 2019 wine grape fall ripening report Research Update from Kentville Research & Development Center. Agriculture & Agri-Food Canada. October 2019

2019 Wine Grape Fall Ripening Report

The fall of 2018 in Nova Scotia was cool and damp. The winter of 2018/19 saw average winter temperatures, but below average insulating snowfall accumulation meant freezing temperatures where able to penetrate deeper into the soil than normal. This, along with their climactic factors, meant cool soil temperatures persisted longer than normal and the vines had a late start to the season.


Click here to read the full report: WrightKRDCwinegrapefallmaturityreport....pdf

De notre équipe

  • La certification du RCCV contribuera à long terme au développement du secteur vitivinicole canadien vers les plus hauts standards en garantissant que des plants de vigne de la meilleure qualité et exempt de maladies soient disponibles pour l’industrie du raisin à cuve.
    Hans Buchler, président
Questions? Contactez-nous. 

Contactez le RCCV pour en apprendre davantage sur comment devenir certifié ou encore sur nos projets de recherche.

Contact

Abonnez-vous à notre newsletter électronique 

Nous ne surchargerons pas votre boîte de réception ! Vous devez vous attendre à une mise à jour CGCN-RCCV tous les deux mois.